Chapter Logo

  • Registruj se

PMI Region 8 Meeting

Prije kratkog izvještaja o sastanku regije 8 - PMI u Madridu u Španiji dugujemo veliku zahvalnost članovima odbora PMI chaptera BIH i PMI za podršku u prisustvu ovom sastanku. Hvala našim regionalnim mentoricama i svima koji ovdje nisu pomenuti a bili su nam podrška u ovom malom poduhvatu.

PMI Udruženje u BiH

Nakon ovakvog događaja možemo samo reći, ponosni smo što smo dio globalne PMI zajednice, a posebno smo ponosni što smo bile predstavnice Bosne i Hercegovine na konferenciji Region 8 Meeting (13.11. 2015. - 15.11.2015.)
Prilika poput ove se ne propušta, mogućnost da u jednom od najljepših gradova Evrope susretnete 150 volontera iz cijele Evrope (40 zemalja) koji jednako kao vi rade volonterski na promociji project managementa je neprocjenjiva. I pored štrajka jedne od najvećih avio kompanija u Evropi uspjele smo da se domognemo Madrida u ponoć.

Madrid je grad koji živi 24 sata dnevno, fascinantno je u 1 ujutro vidjeti pun metro veselih ljudi. Naredni dan (petak 13.11.2015., na žalost tužan dan za Francusku) pozvane smo na koktel dobrodošlice gdje smo upoznali predstavnike PMI ogranaka iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Češke, Irske, Njemačke, Finske, Rusije, Francuske, Belgije i uskoro budućeg ogranka Makedonije. Nakon laganog opuštanja to prvo veče, u subotu 14.11.2015. u 7:15 meeting je počeo sa ranim doručkom koji je organizovao PMI. 

Konferencija je trajala ujutro od radnog doručka do 17:30. Zanimljivo je bilo čuti sva predavanja, učestvovati u radionicama i prikupiti iskustva svih prisutnih. Na neki način nas je obradovalo da svi ogranci PMI imaju slične probleme oko broja članova (najveća prepreka je iznos godišnje članarine koju je potrebno platiti za članstvo u PMI) i aktivnih volontera samog ogranka. Sa druge strane bili smo sretni da podijelimo iskustvo koje smo mi imali u samom osnivanju PMI ogranka u BIH sa kolegicom iz Makedonije čiji PMI ogranak je tek u osnivanju.

Jedno impresivno predavanje je bilo predavanje na temu „Od 22 do 122 volontera“ – Metin Orneka iz Turskog ogranka u kojem smo naučili važnost volonterizma u PMI i koje sve prednosti volonteri imaju kada su dio PMI-a. Još jedna zanimljivost je bila speed meeting, za 10 minuta upoznate 10 ljudi, imate samo minut da kažete nešto o sebi i da čujete predstavljanje osobe koja sjedne preko puta vas, možemo se pohvaliti da smo u roku od 10 minuta upoznale (nas dvije) 20 ljudi, vrlo impresivno.

Nakon predavanja, radionica i dijeljenja iskustava otišli smo na Stadion Bernabeu, što je čak i za žene koje ne prate fudbal bio impresivan obilazak. Večera je bila organizovana u VIP dijelu stadiona uz team building igrice i ugodno časkanje sa svim prisutnim.

Sutrašnji dan se takođe nastavio u radnoj atmosferi sa vrlo zanimljivim predavanjima. Jasna Pleho i Lejla Čajo će prisustvovati na godišnju skupštinu PMI udruženja u BiH, pa Vas pozivaju da nam se pridružite i čujete više o ovom PMI okupljanju. Vidimo se 5.12.2015. u Hotelu Sarajevo od 16:00.
Dobro došli.

Pogledajte galeriju slika

pogledano 950 puta Ažurirano: Srijeda, 25 Novembar 2015 19:46
Više iz kategorije: Meetup Sarajevo »

Novosti

Prijavite se na Newsletter

Budite informisani!
Informacije i novosti. Ukoliko ste se registovali na sajt, automatski ste prijavljeni na listu.

Kalendar dešavanja

januar/siječanj   2019
pon uto sri čet pet sub ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

"Yes, I am a 'PMP'..."

Yes, I am a 'PMP'...

Članski kodeks etike

"Kao profesionalac na području projekt menadžmenta i član PMI, obavezujem se na slijedeće:

  • Pridržavaću se visokih standarda integriteta ličnosti i profesionalnog ponašanja;
  • Preuzeću odgovornost za svoje akcije;
  • Konstantno ću raditi na poboljšanju svojih profesionalnih sposobnosti;
  • Obavljaću posao iskreno i pošteno;
  • Ohrabrivaću druge da profesiju obavljaju etično i profesionalno."

Naša lokacija

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Štampa icon
Naša adresa: Kontakt:
  Jukićeva 36
  71107, Sarajevo BiH
  Mobilni: +387 62 609 299
  E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Predstojeća dešavanja

Trenutno nema dešavanja

Članski odjeljak

Pristupite zaštićenom dijelu sajta, namjenjom samo registrovanim članovima PMI udruženja u BiH.

Dobrodošli na zaštiženi dio pmi.ba

Registruj se

"Yes, I am a PMP..."

PMI - Find out about us